Sayfalar

24 Ocak 2011 Pazartesi

Dereotlu Zeytinyağlı Kabak;

Gerekli Malzemeler;
1 kilo taze kabak
2 tane orta büyüklükte kuru soğan
2 tane olgun dömates
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
1 tane kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu, tuz

Hazırlanışı;
Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğradığımız 2 tane kuru soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz. Kavrulan soğana kabukları soyulmuş domatesi ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekince kabakları, tuz, kesme şeker ve bir çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ateşten indirmemize 5 dakika kala ince kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Soğuk veya ılık olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder