Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Hamsi Tava;

Gerekli Malzemeler;
1 kg hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz

Hazırlanışı;
Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkıyoruz. Mısır ununun içine tuz ve karabiber ekleyin. Hamsileri en az 15 dakika sularını süzmeleri için makarna süzgecinin içinde bekletiyoruz.Sularını iyice süzdükten sonra hamsileri mısır ununa bulayıp, tavaya biraz yağ koyup,  mısır ununa batırdığımız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde aralıksız olarak diziyoruz. Bu arada tavanın altı kısık ateşte yanıyor olmalı.
Orta ateşte kızarttıktan sonra düz bir tabakla çevirip diğer taraflarını da kızartıyoruz. Tavadaki yağı, tabağın yardımıyla küçük bir kaseye süzdürüyoruz ki  çevirirken akmasın.
Yanında bol limonlu nefis bir salatayla servis yapıyoruz. Hem görüntüsü çok güzel hem de lezzeti Afiyet olsun.
Bizim ailemizde bir alışkanlık balığın  üstüne tahin helvası  veya irmik helvası yemek. Balık, salata ve  helva.Bu üçlüden daha güzel ne olabilirki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder