Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı;

Gerekli Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
tuz

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak pirinci sıcak suda yarım saat kadar bekletiyoruz. Ilık su ile birkaç kez suyunu değiştire değiştire, berrak suyu çıkına kadar yıkayıp, süzüyoruz.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyarak, ısıtıyoruz. Üzerine arpa şehriyeyi ilave ederek, düşük ısıda renk değiştirinceye kadar kavruyoruz.  Ardından pirinci ilave ederek, taneleri şeffaf bir görünüm alıncaya kadar kavrulyoruz. Üzerine kaynar su ve tuzunu ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.
Önce kaynayana kadar yüksek ısıda kaynayınca altını kısarak düşük ısıda kapağını kapatarak pişmesini bekliyoruz. Pişince tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Süre bitiminde pilavı alt üst ederek, 3-5 damla limon sıkarak karıştırıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder