Sayfalar

13 Ocak 2011 Perşembe

Etli Kara Lahana Dolması;

Gerekli Malzemeler;
3 demet karalahana
250gr. kıyma
2 tane kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
 
Hazırlanışı,
Karalahanaları saplarından ayırıp kaynar suda 4-5 dakika haşlıyoruz..Soğuk suya tutup suyunu süzüyoruz.
Bir kabın içine kuru soğanı ince ince doğruyoruz. Üzerine kıymayı, maydanozu, pirinci, 1 yemek kaşığı domates salçasını, tuz, karabiber ve yarım bardak su katıp iyice karıştırıyoruz.
Kara lahana yapraklarını açıp içine bir miktar dolma içi koyup sararak küçük dolmalar yapıyoruz.
Tencereye yağ, domates salçası koyup eritiyoruz. Dolmaları tencereye dizip  2 su bardağı su ekleyerek yapraklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen dolmaları sıcak sıcak yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder