Sayfalar

17 Ocak 2011 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye;

Gerekli Malzemeler;
2 tane yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un

Hazırlanışı;
Geniş bir kabın içine bir yumurtanın tamamını ikinci yumurtanın sarısını kırıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, 8 yemek kaşığı tozşekeri, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyasını güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra azar azar ununu ekliyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlıyoruz. Daha önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Ayırdığımız yumurtanın beyazını kurabiyelerin üzerine sürüp, hindistan cevizine batırıyoruz. Arzu edilirse üzerine hindistan cevizi yerine iri dövülmüş cevizede batırabilir. 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.  Misafirlere zevkle ikram edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder