Sayfalar

19 Ocak 2011 Çarşamba

Pancar Turşusu;

Gerekli Malzemeler;
2 demet küçük körpe pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı;
Pancarların yeşil yapraklarını kesip, pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkıyoruz. Bir tencerede bol su içinde haşlayıp, haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak soyuyoruz. Pancarların büyüklüğüne göre dörde beşe bölerek, temiz bir kavanoza yerleştiriyoruz. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice döverek veya ikiye üçe bölerek, pancarları haşladığımız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atıp,  tuzun erimesini bekliyoruz. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyerek  kavanozun ağzını iyice kapatıyoruz.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletilen pancar turşusu ikinci günün sonunda ikrama hazırdır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder