Sayfalar

13 Şubat 2011 Pazar

Peynirli Gözleme;

Şimdi sizlere tarifini vereceğim gözlemeyi hafta sonları kahvaltıya yapabilirsiniz. Annelerimizin bizlere hafta sonları yaptığı bu lezzetleri bizlerde çocuklarımıza yapalım. Çocuklar mis gibi gözleme kokusuyla uyansınlar. Ben bu pazar kahvaltı için peynirli gözleme yaptım. Ailecek zevkle yedik. Denemenizi tavsiye ederim. Kolaylık olsun diye hazır yufkayla da yapılabilir. Şimdiden kolay gelsin. 


Gerekli Malzemeler;
hamuru için;
3-4 su bardağı un
aldığı kadar su
tuz
beyaz peynir
maydanoz
2-3 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık sıvıyağ

Hazırlanışı,
Hamuru için unu bir kaba alıyoruz. Tuzunu atıp, azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz ki daha iyi açılsın ve kat kat olsun. Hamurdan cevizden büyük bezeler alıp, hafif unlayarak bir oklava yardımıyla hazır yufka inceliğinde ya da açabileceğimiz incelikte açıyoruz.
Bir tavada tereyağı eritip, sıvıyağını da ekliyoruz. Açtığımız yufkayı bir fırça yardımıyla her yerini üzelce yağlıyoruz.Ortasına daha önceden hazırladığımız beyaz peynir ve ince ince doğranmış maydanozu serpiştirip kare şeklinde katlıyoruz. Isıtılmış ve yağlanmış tavada kısık ateşte iki yüzü de kızarana kadar pişiriyoruz.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder