Sayfalar

14 Şubat 2011 Pazartesi

"Aşk Pastası" ♥



Gerekli malzemeler;
Pandispanya İçin;
4 tane yumurta
4 fincan toz şeker
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabidiği kadar un

Pasta Kreması İçin;
1,5 su bardağı süt
1 paket pasta kreması
1 çay bardağı süt
1 paket sade krem şanti

Süslemek İçin;
1 tane muz
250 gr. kadar çilek
şekerlemeler 
çilekli jöle

                                                             Hazırlanışı;
Yumurtaların aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Şekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpıyoruz. Yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpıp, kabartma tozu, vanilya ve elediğimiz unu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış kalp şeklindeki kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz. Pişerken pişmesine 5 dk. kalana kadar fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarınca soğumaya bırakıyoruz. O sırada çilek ve muzu temizleyip kesiyoruz.
Ayrı bir yerde 1,5 su bardağı soğuk süte 1 paket pasta kremasını döküp blenderle iyice çırpıyoruz. (Ben pastanın üzerini çilek ile süsleyeceğim için çilekli pasta kreması kullandım.)

Diğer bir kapta 1 çay bardağı süte 1 paket sade krem şanti koyup onu da iyice çırpıp bir kenara koyuyoruz.
Soğuyan pandispanyayı bir ip veya keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz. 1 su bardağı suya veya süte 2 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip hafif ısıtarak pandispanyanın iki tarafının da iç kısımlarını ıslatıyoruz. Önce krem şantiyi bolca sürüp düzelttikten sonra dilimlediğimiz muzları yerleştiriyoruz. Üzerine pandispanyanın diğer yarısını kapatıp, çilekli pasta kremasını sürüyoruz. Çilek ve şekerlemelerle süslüyoruz. Üzerine meyveler kararmasın diye çilekli jöle kullanıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder