Sayfalar

22 Şubat 2011 Salı

Yoğurtlu Patates Topları;

Gerekli Malzemeler;
5-6 tane patates
tuz, karabiber, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tas yoğurt
3-4 diş sarımsak

Hazırlanışı;
Patatesleri iyice yıkayıp bol suda haşlıyoruz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, püre haline getiriyoruz. Tuz, karabiber, pulbiber ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip yuvarlak toplar yapıyoruz. Ortasında hafifçe parmağımızla basarak çukurluk oluşmasını sağlıyoruz. Çukurluğun içine ve üzerine daha önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz. Arzu edilirse üzerine yağ yakıp pulbiber ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder