Sayfalar

2 Mart 2011 Çarşamba

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek;

Gerekli Malzemeler;
1 paket baklavalık yufka
3 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 dilim beyaz peynir
50 gram erimiş tereyağı
1 tane kuru soğan
bir miktar sıvıyağ
1 kilo ıspanak yaprağı (istediğiniz  harcı kullanabilrsiniz)
tuz

Hazırlanışı;
Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, doğrayıp bol su ile iyice yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra iyice suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
Soğanı yemeklik olarak doğruyoruz. Tencereye bir miktar sıvıyağ koyup soğanları soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca ıspanakları ilave ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz.Tuz eklerken peynirinizin tuz oranını da dikkate almanızı öneririm. Ispanaklar suyunu salıp çekmeye başlayınca ocağın altını kapatıyoruz. Bu aşamada ıspanakların suyunu çok fazla çektirmiyoruz. Kuru olmaması için börek yapımında ıspanağın suyunu kullanıyoruz. Pişirdiğimiz ıspanağa  beyaz peyniri ilave ediyoruz. İç hazırlanınca bir kenarda bekletiyoruz.
Baklavalık yufkalar çok  ince olduğu için  dikkat ederek kullanıyoruz.
Bir adet yufkayı yağlanmış tepsiye seriyoruz. Yufkanın üzerine önceden hazırladığımız yumurta, süt ve eritilmiş tereyağından oluşan karışımı  kaşık ya da fırça yardımı ile gezdiriyoruz. İkinci katı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üçüncü kat yufka derken tam ortaya gelen yufkaya ıspanağı suyuyla birlikte bolca yayıyoruz.    Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi gerçekleştiriyoruz. Böreği kesip  üzerine harcımızdan bolca sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Baklava yufkasıyla yaptığımız bu börek diğer böreklere göre daha çıtır çıtır olacaktır. İstediğimiz sıcaklığa gelince servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Mutlaka deyin. Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder