Sayfalar

2 Mart 2011 Çarşamba

Yoğurtlu Karnabahar Salatası;

Gerekli Malzemeler;
1 ortaboy karnabahar
3 diş sarımsak
yoğurt
sıvıyağ
tuz, kuru nane, pulbiber

Hazırlanışı;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp kalın saplarını keserek dağılmaması için tuzlu suda  haşlıyoruz  Haşlanan karnabaharın suyunu süzüyoruz.  Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp, haşlanan karnabaharları servis kasesine alarak üzerine yoğurtlu sosu döküyoruz. Tavada  sıvıyağda    pulbiber venaneyi  yakıp yoğurdun üzerine gezdiriyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder