Sayfalar

2 Mart 2011 Çarşamba

Baklava Yufkasından Patatesli Rula Börek;

Gerekli Malzemeler;
1 paket baklava yufkası
6 tane haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber
tereyağı

Sosu İçin:
2 adet yumurta
1,5 su bardağu süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı;
Patatesleri önce bol su ile haşlayıp, soğuduktan sonra rendeliyoruz. Kuru soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ile beraber tavaya koyup soğanları hafifçe kavurup tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip ocaktan alarak  patatesleri ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta sosu hazırlamak için yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırıp iyice çırpıyoruz.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufka koyup  üzerine birşey sürmeden ikinci yufkayı serip üzerine hazırlanan sostan sürüp üzerine üçüncü yufkayı serip sos sürüp dördüncü yufkayı üzerine serip sos sürüp beşinci yufkayı serip sostan sürüp patatesli harcın bir kısmını yufkanın hertarafına yayıp rulo sarın ve dört parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Kalan sosu böreklerin üzerlerine sürüp susam veya çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sevis yapıyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder