Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Zeytinyağlı Enginar Dolması:

Gerekli Malzemeler:
4 tane enginar
2 tane kuru soğan
2 tane olgun domates
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet limon
tuz
1,5 su bardağı su

Hazrlanışı:
Temizlenmiş limonlu suda beklettiğimiz enginarları  yine limonlu suda haşlayarak bir kenarda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde kuru soğanları, domatesleri ve sarımsakları soyup, iyice yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz.
Tuz ilave edip, bütün malzemeleri güzelce karıştırıp, harmanlıyoruz.Malzemeyi daha önceden limonlu suda haşladığımız eginarların üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz. Geniş bir tencereye diziyoruz.  1,5 su bardağı suya limon suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave ederek enginarların üzerine gezdiriyoruz. 15- 20 dakika kadar pişiriyoruz.  Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder