Sayfalar

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Ev Yapımı Kayısı Suyu:

Gerekli Malzemeler:
1,5 kg kayısı,
1 su bardağı şeker,
1 litre su
2 tane karanfil

Hazırlanışı:
Öncelikle kayısıları güzelce yıkayıp, tencereye kayısıları, üzerine suyu koyup kayısılar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kevgirle kayısıları bir tabağa alıyoruz. Kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp kalanı tencereye ekliyoruz. Hemen içine şekeri ilava edip karıştırıyoruz. Kayısı tatlı bir meyve olduğu için şekeri 1 su bardağı koyuyorum. Daha az veya çok tatlı sevenler şekerini az veya çok kullanabilirler. Kayısıyı suyunu  lifli olarak hazırlıyorum. İsteyenler liflerini süzüp, yalnızca suyunu tüketebilirler. Hazırlanan kayısı suyunu sürahiye boşaltıp. İçine de 1-2 tane karanfil ekleyip buzdolabında soğuması için bekletiyoruz. Karanfil kayısı suyuna lezzet hemde ferahlık verecektir. Denemenizi tavsiye ediyorum. Soğuk soğuk servis yapıyoruz. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder