Gerekli Malzemeler:
1 kilo kırmızı erik
1 kilo toz şeker
3-4 damla limon suyu
1 bardak su
Hazırlanışı:
Erikleri yıkandıktan sonra, çekirdekleri çıkarılmadan tencerede bol suda kaynatıyoruz. Suyunu bol koymamızın sebebi suyuna şeker ilave ederek erik şurubu elde ederek içebiliriz. Suyunu da öyle değerlendirmiş oluruz. Yumuşayan erikleri kevgirden geçiriyoruz..Tencereye koyarak, şeker ve su ilave edilp,
orta hararetli ateşte kıvamına gelinceye kadar dibine tutmaması için karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Sıçramalar başlayınca limon suyunu ilave edip, 3-4 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten indiriyoruz.Soğumadan kavanozlara doldurarak, soğuduktan sonra ağzı kapatılıp serin bir yerde saklıyoruz. Erik marmelatı kışın yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Bayılırım ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSil