Gerekli Malzemeler:
1 tane tavuk budu
3 tane domates
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
tuz, pulbiber
yarım limon suyu
Öncelikle bir tencereye derisiyle birlikte tavuk budunu koyuyoruz. Tavuğun derisi daha çok lezzet verir. Yavan olmamasını sağlar. Üzerine kuru soğanı hiç doğramadan bütün olarak koyuyoruz. Tavuğu yarım saat kadar pişiriyoruz. Pişen tavuk etinin suyunu süzerek didiklemek üzere bir tabağa alıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağın, rendelenmiş domatesi,salçayı ve unu ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine tavuk suyunu döküp, kaynamaya bırakıyoruz. Tavuk yeterli olmuyorsa normal su ilave ediyoruz. Kaynayan suyun içine arpa şehriyeleri atıyoruz. Didiklediğimiz tavuk etlerini şehriyelerin piştiğinden emin olunca tencereye ilave ediyoruz. Bir iki taşım pişrdikten sonra üzerine tuz ve istenen baharatları atıyoruz. Özellikle pulbiber ve limon çok yakışıyor. Pulbiberini ilave edip, limonunu sıkıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder