Sayfalar

26 Ağustos 2012 Pazar

Arap Aşı Çorbası:

Çorba yemeğe başlangıç olduğu için yazda olsa kışta olsa mutlaka her sofrada bana göre bulunması gerekir. Onun için mutlaka bizim soframızın olmazsa olmazıdır. Havalar sıcak olsada ben bu gün arap aşı çorbası yapmaya karar verdim. Yapması kolay ama çok lezzetli.  Buyrun birlikte yapalım.

Gerekli Malzemeler:
1 tane tavuk budu
3 tane domates
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
tuz, pulbiber
yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye derisiyle birlikte  tavuk budunu koyuyoruz. Tavuğun derisi daha çok lezzet verir. Yavan olmamasını sağlar. Üzerine kuru soğanı hiç doğramadan bütün olarak koyuyoruz. Tavuğu yarım saat kadar pişiriyoruz. Pişen tavuk etinin suyunu süzerek didiklemek üzere bir tabağa alıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağın, rendelenmiş domatesi,salçayı ve unu ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine tavuk suyunu döküp, kaynamaya bırakıyoruz. Tavuk yeterli olmuyorsa normal su ilave ediyoruz. Kaynayan suyun içine arpa şehriyeleri atıyoruz. Didiklediğimiz tavuk etlerini şehriyelerin piştiğinden emin olunca tencereye ilave ediyoruz. Bir iki taşım pişrdikten sonra üzerine tuz ve istenen baharatları atıyoruz. Özellikle pulbiber ve limon çok yakışıyor. Pulbiberini ilave edip, limonunu sıkıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder