Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Çıtır Soğan Halkası:

Gerekli Malzemeler:
3 tane kuru soğan
1 çay bardağı maden suyu
1 tane yumurta
yarım çay bardağı süt
galeta unu
alabildiği kadar un
tuz
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Öncelikle soğanları halka halka çıkaralım. Derin bir kasede soda, tuz, yumurta, süt ve unu karıştırıp, boza kıvamında bir sos elde ediyoruz. Soğan halkalarını önce bu sosa ardından da galeta ununa batırıp kızgın sıvı yağda kızartıyoruz. Fazla yağı emmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz. Daha sonra sıcak olarak servis yapıyoruz .Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder