Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Mantarlı Omlet:

Gerekli Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı mantar
1 küçük baş soğan
1çay bardağı kaşar peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Mantarları iyice temizleyip, yıkıyoruz. Süzülmesi için bir süzgece koyarak bir kenara alıyoruz. Süzüldükten sonra küçük küçük doğruyoruz. Bir tavada sıvı yağı kızdırarak minik minik doğradığımız  soğanı ilave ederek kavuruyoruz. Sonra mantarları koyup, 5 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada tuz, karabiber ve pulbiberini de koyuyoruz. Yumurtaları bir kaba kırarak, iyice çırptıktan sonra sotelenen mantara  döküyoruz. İki tarafı da pişirildikten sonra üstüne 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serperek erimesini bekliyoruz. Eriyince
ateşten indirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder