Gerekli Malzemeler:
3 adet közlenmiş patlıcan
3 diş sarımsak
1 büyük kase süzme yoğurt
500 gr yağsız kuzu eti
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocakta birkaç yerinden delerek tamamen yumuşayana kadar közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğruyoruz. Sarımsakları biraz tuzla ezip yoğurtla karıştırıp kullanmaya hazır hale getiriyoruz..
Yağsız kuzu etini minik minik doğrayarak tereyağı ile birlikte bir tavaya alıyoruz. Etler yumuşayıncaya dek kavruyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlara ekleyip,tuzunu ayarlayarak karıştırıyoruz. Hazırlanan patlıcan harcını servis tabağına alıyoruz. Kavrulan ete tuz, karabiber ve pulbiber ilave ederek patlıcanların üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık anneciğim, ramazan boyunca bize birbirinden güzel sofralar hazırladığın için çok teşekkür ederiz:)
YanıtlaSilBu arada Ali Nazik Kebabı cidden süperdi, yine isterim:)