Gerekli Malzemeler:
8 tane kuzu pirzola
3 tane orta boy domates
4 tane yeşil biber
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Pirzolaların her tarafını tuz, karabiber, kekik ve pulbiber ile iyice ovuyoruz. Tere yağı tavaya alarak eritiyoruz. Pirzolaların her iki tarafını kızartarak, tavadan alıp, bir yerde bekletiyoruz. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra bir sahana alıyoruz. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak pirzolaları kızarttığımız tavada hafifçe pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğan ve sarımsakları patateslerin üzerine ilave ediyoruz. Onun üzerine de tavada kızarttığımız pirzolaları diziyoruz. Domatesleri halka veya patates dilimi şeklinde doğrayarak biber ve domatesleri üzerine koyuyoruz. Bir tasta hazırladığımız salçalı suyu döküp kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder