Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Kıymalı Ve Patatesli Kol Böreği:




Gerekli Malzemeler:
5 yaprak yufka
3 tane yumurta
1 şise sade maden suyu
1,5 çay bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi İçin:
3 tane orta boy patates
250 gram az yağlı danakıyma
2 tane orta boy kuru soğan
tuz, pulbiber, karabiber, kimyon




Hazırlanışı:
Önce patateslerimizi soyup haşlamakla işe başlıyoruz. Haşladıktan sonra rendeliyoruz. Diğer bir yandan ince doğradığımız kuru soğanı biraz sıvıyağ koyduğumuz tavamızda kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar biraz sararınca kıymamızı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurmanın ardından rendelediğimiz patatesleri ekleyip tuz , kırmızı ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp tavamızı ocaktan alarak biraz ılınmasını bekliyoruz.

Başka bir kapta yumurta, sıvıyağ ve maden suyunu karıştırıyoruz.
Yufkamızı tezgahımızın üzerine serip üzerine hazırladığımız  sostan sürerek, kıymalı ve patatesli iç harcımızı yufkanın her tarafına ince bir tabaka  halinde yayıp rulo şeklide sararak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan başlayarak kıvırıyoruz.  Diğer 4 yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Kalan sosun tamamını en üstteki yufkaya döküyoruz.
Böreği önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder