Gerekli Malzemeler:
1 tane havuç
kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tane patates
1 tane pırasa
1 tane kereviz
2 kök kadar ıspanak
1 yemek kaşığı un
tavuk suyu
sıvıyağ
limon suyu
tuz, karabiber, pulbiber ve nane
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak havuçları, kuru soğanı ve sarımsağı soyduktan sonra minik minik doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz. Sotelenen havuçların üzerine unu da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Unun rengi hafif sararmaya başlayınca üzerine yine sırasıyla küp küp doğradığımız patates, pırasa, ıspanak ve kerevizleri ekleyerek biraz daha çevirdikten sonra soğuk su dökerek unun açılmasını sağlıyoruz. Ardından tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Ateşten indirmemize yakın tuzunu ve diğer baharatları ekleyip ocağın altını söndürüyoruz. Bol limon sıkarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder