Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

Tavuklu Bahçe Kebabı:




Gerekli Malzemeler:
2 tane büyük boy patates
25o gr tavuk göğsü
2 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı margarin
yarım limon suyu
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:
Kabuklarını soyduğumuz patatesleri ortadan ikiye kesip, içlerini bir kaşık yardımıyla oyuyoruz. Bir tencereye üzerinden çıkacak kadar su koyup, patateslerin dağılmamaları için üzerlerine yarım adet limonun suyunu sıkıp limonun posasını tencerenin içinde bırakıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp patatesleri 10 dakika haşlamaya bırakıyoruz. Kuş başı şeklinde doğradığımız göğüs etini,  piyaz şeklinde doğradımız kuru soğanı, bir tencerede 2 yemek kaşığı margarin ile kavuruyoruz. Bu sırada 1yarım demet maydanozu ince ince doğrayınp, soğanlara  ilave edip karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. 6-7 dakika kadar sonra kavrulan etlerin üzerine  tuz, karabiber serpip birkaç kez karıştırıyor ve ocağın altını kapatıyoruz. Haşlanan patatesleri bir kevgir yardımıyla bir borcama aktarıyoruz. Patateslerin içlerine pişirdiğimiz tavuk etlerini paylaştırarak koyuyoruz. Üzerlerine 1 bardak rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırarak  180 derecelik fırında  8-10  dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Bu sürenin sonunda tavuklu bahçe kebabı  servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder