Gerekli Malzemeler:
250 gr kuru börülce
yarım demet maydonoz
4 dal taze soğan
5-6 dal dereotu
1 tane kırmızı biber
10 tane kornişon turşu
zeytinyağı, limon suyu,sumak,tuz
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave ettiğimiz tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz. Limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzüyoruz. Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Hepsini börülce ile harmanlıyoruz. Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı karıştırıp diğer karışıma ekliyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder