Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı frig bulguru
2 tane kuru soğan
2 tane domates
1tane kırmızı biber
1tane yeşil biber
maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Bir tencereye kuru soğanları küp küp doğrayarak 2 çorba kaşığı tereyağda kavuruyoruz. Kırmızı biberi, yeşil biberi ve domatesi küp küp doğrayarak kavrulan soğanlara ilave ediyoruz. 1 yemek kaşığı salça ile kavurmaya devam ediyoruz. Önceden suda beklettiğimiz frig bulgurunu ekleyerek bir kaç kez çevirerek kavuruyoruz. Tuz, karabiber, pulbiberi ve yeterince su ilavesiyle kaynayıca altını kısarak suyunu çekerek pişiriyoruz. 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder