Temmuz ayının sonları ve ağustos ayı boyunca kızılcığın en bol olduğu zamandır. Ramazan ayı boyunca kızılcık şurubu yaptım. Sıcaklarda çok iyi oldu. Anneciğim biz çocukken bize hep kızılcık marmelatı yapardı. Biz kış gelmesini beklemeden daha yapılır yapılmaz tüketirdik. Annem de ısrarla bir daha bir daha yapardı. Çocuklara anlatırken bizde kızılcık marmelatı isteriz deyince yaptım ve tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Kızılcık marmelatı yapmanın tam zamanı. Haydi marmelat yapmaya. Hepinize kolay gelsin.
Gerekli Malzemeler:
1 kg kızılcık
1,5 kg toz şeker
1 tane limon suyu
Hazırlanışı:
Kızılcıkları iyice ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir tencereye üzerine çıkacak kadar suyla yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayan kızılcıkları bir kevgire alarak çekirdekleri üstte kalacak şekilde kevgirden geçiriyoruz.
Posası ve çekirdekleri çıktıktan sonra geriye kalan ve püre olan kızılcıkları tekrar tencereye alarak toz şekeri ile reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. İndirmemize yakın limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Sıcakken kavanoza doldurup soğuyunca ağzını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder