Sayfalar

26 Ağustos 2012 Pazar

Yeşil Merimekli Ve Patatesli Börek:


Gerekli Malzemeler:
5 tane hazır yufka
1 su bardağı yeşil mercimek
3 tane patates
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:
yumurta sarısı
susam, çörek otu


Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği bir tencereye koyup haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede patatesleri de yıkayıp, kabukları ile haşlıyoruz. Haşladığımız mercimeğin soyulan kabuklarını ve suyunu süzüp bir tabağa koyuyoruz. Diğer yandan haşlanan patatesleri soyup bir çatal yardımıyla eziyoruz. Ayrı ayrı haşladığımız mercimek ve patatesleri tuz, karabiber ve pulbiber ile tatlandırıpaynı kapta karıştırıyoruz.( Mercimek ve patatesleri aynı tencerede pişirmememizin sebebi pişme süreleri aynı değildir. Ayrıca marcimek pişerken kabukları tencerenin üzerinde birikir.Ayrı pişirilirse onları atmamız daha kolay olur.)
Ayrı bir kapta tereyağını eritip hafif ılındıtan sora sıvı yağı ve suyu karışyırp, çırpıyoruz.Yufkanın birini serip bu karışımdan her yerine sürüyoruz. 2. yufkayı diğerinin üzerine sererek, yeniden sostan sürüyoruz.
Yufkayı arzuya ve büyük sevmenize göre 8 veya 12 parçaya bölerek, hazırladığımız içten her parçanın üzerine birer kaşık koyarak, kenarlarını içe alıp sarıyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak yufkaları sarıyoruz. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp,susam ve çörek otu serperek börekleri tepsiye diziyoruz.. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder