Sayfalar

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Patates Sufle:

Gerekli Malzemeler:
4 tane patates
4 yemek kaşığı krema
2 tane yumurta
tuz, karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak patatesleri soyup yıkadıktan sonra az su ile çelik tencerede haşlıyoruz. Haşladıktan sonra soğuk suya tutup ılınmasını sağlıyoruz. Ilınınca çatal yardımıyla ezerek, içine kremayı ilave ederek,  yumurtaları kıralım, sarısını ayrı bir kaba, beyazını ayrı bir kaba alarak  çırpıyoruz. Ezilmiş ve krema koyulmuş patatesin içine yumurta sarılarını ilave ederek karıştırıyoruz. Daha sonra muskatı rendeleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Çırptığınız yumurta beyazlarına tuz ilave ederek köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız sufleyi sufle kaplarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. 180 derecelik fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder