Sayfalar

26 Ağustos 2012 Pazar

Sahanda Patatesli Kuzu Pirzola:

Şimdi sizlere vereceğim sahanda pirzola tarifi kayın validem Suzan hanımın tarifidir. Bayramlarda, özel günlerde mutlaka yapar. Ve büyük bir zevkle bizi bekeler. Çocuklar ve biz severek yiyoruz. Ellerine sağlık anneciğim. Bize böyle güzel yemekler yaptığın için teşekkür ederiz.

Gerekli Malzemeler:
8 tane kuzu pirzola
3 tane orta boy domates
4 tane yeşil biber
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Hazırlanışı:
Pirzolaların her tarafını tuz, karabiber, kekik ve pulbiber ile iyice ovuyoruz. Tere yağı tavaya alarak eritiyoruz. Pirzolaların her iki  tarafını kızartarak, tavadan alıp, bir yerde bekletiyoruz.  Patatesleri soyup yıkadıktan sonra bir sahana  alıyoruz. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak  pirzolaları kızarttığımız tavada hafifçe pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğan ve sarımsakları  patateslerin üzerine ilave ediyoruz. Onun üzerine de tavada kızarttığımız pirzolaları diziyoruz. Domatesleri halka veya patates dilimi şeklinde doğrayarak biber ve domatesleri üzerine koyuyoruz. Bir tasta hazırladığımız salçalı suyu döküp kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder