Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

Elbasan Tava:

Şimdi tarifini vereceğim, yapmaktan ve yemekten her zaman keyif aldığım Elbasan Tavayı  şimdiye kadar yapmadıysanız mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. Belki de bu lezzeti sevmemin sebebi Trakya yöresine (Edirne) ait olmasıdır. Ayrıca kökleri Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bir yemek. Biz ailece yemekten keyif alıyoruz. İnşallah sizlerde dener ve beğenirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Gerekli Malzemeler:
500 gr kuzu eti
3 yemek kaşığı margarin
2 tane kuru soğan
3su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su,
3 yemek kaşığı un
2 tane yumurta
tuz

Hazırlanışı:
Derince bir tencereye kuru soğanları irice doğrayıp, margarinin içinde ara sıra çevirerek soteliyoruz. Etleri sotelediğimiz soğana ilave edip, birkaç defa çeviriyoruz. Soğanların ve etlerin kızarmasına fırsat vermeden tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Böylece etlerimizi iyice pişiriyoruz. Pişirdiğimiz eti bir fırın kabına alıyoruz. Kalan et suyunu  daha sonra sosta kullanmak için bir kenara ayırıyoruz.
Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırıyoruz. Boza kıvamına gelecek kadar et suyu ilave ediyoruz. Bu karışımı 10 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederek,
bu hazırladığımız sosu fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak döküp, önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak sıcak  servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder