Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

Kafkas Çorbası:

Gerekli Malzemeler.
2-3 yaprak beyaz lahana
1 fincan arpa şehriye
1 tane kerviz
2 çorba kaşığı margarin
1 tane havuç
1 sap pırasa
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
4 su bardağı su
4 su bardağı süt
3-5 dal maydanoz
tuz, pulbiber

Hazırlanışı:
Bir tencereye  margarini  koyup eritiyoruz. Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp  pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1fincan arpa şehriyeyi tencereye ilave ederek  karıştırmaya devam ediyoruz. Havucu, 2–3 yaprak lahanayı, kerevizi, ve pırasayı yıkayıarak uzun ve ince bir biçimde doğruyoruz. Tencereye önce havucu koyarak yumuşayana kadar çeviriyoruz.
Ardından lahanayı ilave ediyoruz. Bir süre daha karıştırdıktan sonra pırasayı ve kerevizi de tencereye ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Tencereye 4 su bardağı soğuk sütü döküp, tuzu, karabiberi ve pul biberi  serpiyoruz. 4 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave ettikten sonra sonra orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Nefis ve besleyici çorba hazır hale geliyor. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder