Sayfalar

14 Ağustos 2012 Salı

Fıstıklı İrmik Helvası:

Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı toz şeker
150 gram margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Margarini veyatereyağını derince bir tencerede eritiyoruz. Ben  yarı  tereyağı yarı da margarin kullandım. 1 çay bardağı kadar dolma fıstığı ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Fıstıklar bkavrulduktan sonra İrmiği  ekleyerek, rengi arzu edilen renge gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz. Derince bir kabın içinde su, süt ve toz şekeri karıştırıyoruz. Toz şeker eriyince kavrulan irmiğe  şerbeti yavaş yavaş ilave ediyoruz. Son olarak iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Üzerini arzuya göre ceviz, fıstık veya fındık ile süsleyerek dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder