Sayfalar

31 Ağustos 2012 Cuma

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Somon Balığı:

Gerekli Malzemeler:
2 dilim derisiz somon füme
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, kekik, pulbiber
maydanoz

Hazırlanışı:
Derisiz somon fümeyi iyice yıkayıp, kanını tam olarak çıkardıktan sonra, bir tasın içinde tuz, pulbiber ve kekiği  karıştırarak sos haline getiriyoruz. Somon fümeleri yarım saat kadar sosun içinde bekletiyoruz. Fırın kabına sosta bekleyen somonları dizerek üzerlerine eritilmiş tereyağını bir kaşık yardımıyla gezdiriyoruz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Servis yapmamıza yakın maydanozları ince ince doğrayıp sıcak sıcak masaya getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder