Sayfalar

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Ev Yapımı Vişne Suyu:

Bu sene ramazanda havalar çok sıcak olduğu için fazla sıvı tüketmek durumunda kaldık.Hazır meyve suları katkılı olduğu için aileme doğal ve ev yapımı meyve suyu içirdim. Kendim yaptığım için hem sağlıklı ve katkısız oldu, hemde şekerini istediğimiz kadar koyduk. Sıcak günlerde soğuk soğuk tükettik. Her gün taze olarak bir gün kızılcık, bir gün kayısı, bir gün vişne suyu derken ramazanımız zevkle geçti. İnşallah nice ramazanlara.


Gerekli Malzemeler:
yarım kilo vişne,
1 lt su,
1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Öncelikle vişnelerin  saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra çekirdekleriyle birlikte bir tencereye su koyup vişneleri ekleyip, yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen vişneleri süzgeçten geçirip kabuk ve çekirdeklerini attıktan sonra kalan su ve liflerine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Sürahiye boşaltıpistenirse içine karanfil ekleyerek, buzdolabında soğuması için bekleterek tüketebiliriz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder