Sayfalar

17 Ağustos 2012 Cuma

Erik Marmelatı:

Gerekli Malzemeler:
1 kilo kırmızı erik
1 kilo toz şeker
3-4 damla limon suyu
1 bardak su

Hazırlanışı:
Erikleri yıkandıktan sonra, çekirdekleri çıkarılmadan tencerede bol suda kaynatıyoruz. Suyunu bol  koymamızın sebebi suyuna şeker ilave ederek erik şurubu elde ederek içebiliriz. Suyunu da öyle değerlendirmiş oluruz. Yumuşayan erikleri kev­girden geçiriyoruz..Tencereye koyarak, şeker ve su ilave edilp,
orta hararetli ateşte kıvamına gelinceye kadar dibine tutmaması için karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Sıçramalar başlayınca limon suyunu ilave edip, 3-4 taşım daha kay­natıldıktan sonra ateşten indiriyoruz.Soğumadan kavanozlara doldurarak, soğuduktan sonra ağzı ka­patılıp serin bir yerde saklıyoruz. Erik marmelatı kışın yenmeye hazır. Afiyet olsun.

1 yorum: