Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

Un Kurabiyesi:

Un kurabiyesi bana göre çocukluğumun en güzel kurabiyesi. Mahallemizden ve akrabalarımızdan ne zaman bir kız nişan olsa erkek tarafına bohçayla birlikte un kurabiyesi yani nişan kurabiyesi gönderilirdi. Bizde mutlaka kurabiyeden tadardık. Kısacası un kurabiyesi beni hep çocukluğuma götürür. Umarım sizde annemin bu tarifini dener ve benim duygularımı yaşarsınız. Kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler:
250 gr yumuşak oda sıcaklığında margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağ buğday nişastası
1 paket vanilya
alabildiğince un
yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini ve vanilyayı iyice karıştırıyoruz. Pudra şekeri kolay eriyor olsa da elimize şeker gelmeyecek hale  gelene kadar mıncıklıyoruz. Unu  azar azar ilave ediyoruz. En son  kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.Üzerini çatalın tersi ile çizdiriyoruz. 150 derecelik fırında 25-30 dk.kadar sürekli kontrol ederek pişiriyoruz Kontroller sırasında eğer hızlıca kızarıyorsa fırının ısısını düşürüyoruz.
Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz. Çünkü un kurabiyesinin beyaz olanı makbüldür.Sertleşmeden fırından çıkartılmalıdır. Un kurabiyesi soğudukça kıvam  alıyor. 3-5 dakika sonra elekle pudraşekeri serpiyoruz Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder