Sayfalar

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kayısı Marmelatı:

Kayısı benim çok sevdiğim meyvedir. Kayısıdan yapılan her çeşit tatlıyı severek yiyorum. Kayısı zamanı yapabildiğim kadar komposto, şurup, marmelat, reçel v.s. yapıyorum.Sizlerde bu güzel meyveyi bolca tüketip, kışlık yiyeceklerinizi yapın. herkezin ellerine sağlık.

Gerekli Malzemeler:
2 kilo kayısı
1,5 kilo toz şeker
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Marmelat yapımına kayısıları iyice yıkarak başlıyoruz. Yıkanan kayısıları büyükçe bir tencereye koyuyoruz. 1 su bardağı su ile kayısıları yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Arzu ederseniz fazla suda haşlayıp süzülen suya şeker ilave ederek kayısı suyu elde edebilir ve afiyetle içebilirsiniz.)
Kayısılar pişince sonra süzgeçten geçiriyoruz. Çekirdekleri ve kabukları süzgecin içinde kalacaktır.Tencerede, süzgeçten geçirmiş olduğumuz kayısıları 1,5 kilo toz şeker ile birlikte kıvamına gelecek şekilde orta ateşte dip tutmaması için sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kayısı marmelatını soğuduktan sonra kavanozlara doldurup serin yerde saklıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder