Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

İskender Köfte

Gerekli Malzemeler:
500gr orta yağli kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
kekik
3 tırnak pide
1 kase yoğurt
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
2 domates ve közlenmiş biber

Hazırlanışı:
Kıymanın içine soğan rendesini, yumurtayı, maydanozu tuz ve baharatları koyup yoğurarak uzun ince köfteler
yapıyoruz.
Köfteleri yağda arkalı önlü olarak kızartıyoruz. Diğer bir yandan bayat  pideleri fırında küp küp doğrayarak hafif tereyağı ile ısıtıp servis tabağına yerleştiriyoruz. Ayrı bir yerde  salça, tereyağı  ve  bir çay bardağı su ile bir sos hazırlayıp pidelerin  üzerine gezdiriyoruz. Sosun üzerine yoğurdu döküyoruz. Üzerine de kızarmış köfteleri yerleştiriyoruz. Arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder