Sayfalar

28 Aralık 2010 Salı

Fasulye Turşusu;

Gerekli Malzemeler;
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarmısak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardağı su,
1 çay bardağı sirke,

Hazırlanışı;
Fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayıp, suyunu süzüp soğutuyoruz. Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirip,1 adet sivribiber ve 1 diş sarmısak koyup, tekrar fasulye yerleştiriyoruz. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirip. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritip, 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı turşunun üzerine döküp. üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelliyoruz. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 günden önce açmıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder