Sayfalar

1 Aralık 2010 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Helvası;

Şimdi tarif edeceğim dondurmalı irmik helvası özellikle yaz aylarında zevkle yenilen ve hafif bir tatlıdır. Ne zaman canınız çekerse hemen hazırlayabileceğiniz kolay ve tutması  mümkün olan güzel bir tatlı. Bir kez denerseniz seveceğiniz ve hemen mönünüze alacağınız bir tariftir. Ben mutlaka deneyin derim Şimdiden afiyet olsun.


Gerekli Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dolma fıstığı
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzerini süslemek için krokan veya fındık

Hazırlanışı;
Tavaya tereyağını ve 1yemek kaşığı  sıvıyağı alıp irmiği kavurmaya başlıyoruz.  Kavururken içine 1 çay bardağı dolmalık fıstığı da ilave ediyoruz. Rengi kıvama gelince ayrı bir kapta daha önce hazırladığımız şerbeti irmiğin üzerine döküyoruz.
Önce hızlı ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz..Suyunu çekipte göz göz olmaya başlayınca altını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen helvanın kapağını açıp ılınmasını bekliyoruz.  Çukur bir kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirip, ortasına dondurma koyup üzerine biraz yine helva koyuyoruz.
Kaseyi ters çevirip. üzerine krokan veya  fındık serpiyoruz.  Dilimleyerek hemen servis yapıyoruz. Fazla bekletirsek helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder