Sayfalar

21 Aralık 2010 Salı

Kağıtta Minik Kekler;

Gerekli malzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un

kreması için;
3,5 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
üzerini süslemek için şekerlemeler

Hazırlanışı;
Ön  hazırlık olarak 3,5 su bardağı süte bir paket kakaolu pudingi ilave ederek mıhallebi kıvamına gelene kadar topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen pudingi soğumaya bırakıp keki hazırlıyoruz.
Bir kabın içine oda sıcaklığındaki üç yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine sırasıyla  1 su bardağı sütü, yarım su bardağı sıvıyağı, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve  alabildiği kadar unu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Boza kıvamında bir karışım elde edince minik kağıt kek kalıplarına hazırladığımız kekten birer yemek kaşığı koyarak bir tepsiye yerleştiriyoruz.  Kağıt kalıpları yağlamaya gerek yok. Daha önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız  minik keklerin  soğumasını beklemeden sıcakken hazırladığımız kakaolu pudingten kaşık yardımıyla üzerlerine puding koyup, şekerlemelerle üzerlerini süsleyerek servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Bu minik kekler en çok çocukların hoşuna gidecektir. Hem görüntüleri çok şık oluyor, hem de lezzetleri. Deneyip yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder