500 gr köftelik kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
tuz, kimyon, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı;
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alıp, soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz. Kıymaya tuz, karabiber, pulbiber soğan, ekmek içini ilave ederek çok yoğuruyoruz.
Not; Izgara köfte diğer köfteler gibi yapılmaz. İyi bir ızgara köfte yapmak için öncelikle çok iyi yoğrulması ve uzun süre dinlendirilmesi gerekir. Mümkünse bir gece dinlendirilmeli. Kesinlikle yumurta ve maydanoz kullanılmamalıdır. Dana ve koyun eti, ikisinin karışımı kullanılmalıdır. Ekmek kullanılmaması tercih edilmelidir ama kullanılacaksa az kullanılmalı. Arzu edilirse sarımsak ve kekik te konulabilir,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder