Sayfalar

1 Aralık 2010 Çarşamba

Izgara Köfte;

Gerekli Malzemeler;
500 gr köftelik kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
tuz, kimyon, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alıp, soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz.  Kıymaya tuz, karabiber, pulbiber soğan, ekmek içini ilave ederek çok yoğuruyoruz.
İyi bir köftenin en önemli sırrı uzun süre ve iyi yoğurulmasıdır. Yoğurduğunuz kımadan  ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizi hafifçe yağlayoruz ve önce top haline getirip, daha sonra iki avucumuzun  içinde bastırark köfte şekli veriyoruz. Hazırladığımız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.  Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not; Izgara köfte diğer köfteler gibi yapılmaz. İyi bir ızgara köfte yapmak için öncelikle çok iyi yoğrulması ve uzun süre dinlendirilmesi gerekir. Mümkünse bir gece dinlendirilmeli. Kesinlikle yumurta ve maydanoz kullanılmamalıdır.  Dana ve koyun eti, ikisinin karışımı  kullanılmalıdır. Ekmek kullanılmaması tercih edilmelidir ama kullanılacaksa az kullanılmalı. Arzu edilirse sarımsak ve kekik te konulabilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder