Sayfalar

18 Aralık 2010 Cumartesi

Kıymalı Poğaça;

Gerekli Malzemeler;
2 tane yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
alabildiği kadar  un
1 paket kabartma tozu
tuz

İç malzemesi için;
250 gr kadar kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı;
Ön hazırlık olarak kıymayı küçük küçük doğradığımız kuru soğan ile bir kaşık sıvıyağda suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Tatlandırmak için tuz, karabiber ve pulbiber ilave ediyoruz. Bir kenarda poğaçayı yoğururken soğumaya bırakıyoruz.
Büyükçe bir kabın içine oda sıcaklığında beklettiğimiz bir yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sadece beyazını kırıyoruz. (Sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz). Sırasıyla bir paket yumuşak margarini,  bir çay bardağı sıvı yağı, bir su bardağı yoğurdu, kabartma tozunu, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde bastırarak inceltiyoruz. İçine hazırladığımız kıymadan koyuyoruz. Yağlanmış tepsiye poğaçaları dizip üzerlerine yumurta sarısı sürerek üzerine çörek otu veya susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not; Yaptığımız poğaçanın içine arzuya göre malzemeler koyabilirsiniz. Örneğin  peynirli maydanoz, zeytin, salam, sosis, sucuk, patates gibi. Hepsi de güzel olacaktır. Denemekte fayda var. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder