Sayfalar

28 Aralık 2010 Salı

Ev Yapımı Salatalık Turşusu;

Gerekli Malzemeler;
1 kg kadar salatalık

0.5 lt üzüm sirkesi
1 baş sarımsak
1,5yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon tozu
1 avuç acı biber ( arnavut biberi)
birkaç dal maydonoz

Hazırlanışı,
Salatalıkları yıkayıp kuruluyoruz. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz. Aralara sarmısak, biber ve maydonoz da yerleştiriyoruz.Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu, sirke  ve limon tozu karışımını tuzu iyice erittikten sonra kavanoza döküyoruz. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, kapağı sıkıca kapatıyoruz. Olmasını bekleyip öyle yiyoruz. Afiyet olsun.

Püf noktası; Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemek gerekiyor. Turşu olduktan sonra daha serin bir yerde muhafaza ediyoruz. Turşu yapımında kaya tuzu kullanılmasının sebebi  turşunun daha uzun ömürlü olması ve çabuk erimemesidir. Evde kullandığımız tuzlar turşunun çabuk erimesine sebep olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder