Sayfalar

21 Aralık 2010 Salı

Baton Kek;

Gerekli Malzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
alabildiği kadar un

Hazırlanışı;
Geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki üç yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Üzerine sırasıyla  1 su bardağı sütü, yarım su bardağı sıvıyağı, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, bir limon kabuğunun rendesini ve alabildiği kadar unu ekleyerek iyice çırpıyoruz. Boza kıvamında bir karışım elde edince dikdörtgen şeklindeki kek kalıbını yağlayıp birazcık toz şeker serperek keki döküyoruz. Daha önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kekin soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca kek kalıbından çıkarıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Misafirlere gururla sunacağınız güzel bir kek.Tabiki beş çayında ve akşam çayında   ailenizede sunacağınız bir kek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder