Sayfalar

27 Aralık 2010 Pazartesi

Peynirli Poğaça;

Gerekli Malzemeler;
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
alabildiğine un
üzeri için çörekotu veya susam

Hazırlanışı,
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu, un ve yumurtanın bir tanesinin tamamını ikinci yumurtanın yalnızca beyazını derin bir kapta karıştırarak yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Ayrı bir kabın içine maydanozları doğrayıp , beyaz peyniri ilave ediyoruz.  Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,avucumuzda yuvarlak şekilde açıyoruz. İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, yuvarlak şekil veriyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu veya susam serpip, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder