Gerekli Malzemeler;
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates
2 olgun domates
1 yemek kaşığı bulgur yada pirinç (tercihe göre)
yarım limon suyu
Hazırlanışı;
Semizotunu yıkayıp, temizledikten sonra , fazla küçültmeden doğruyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyunp, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştiriyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ekiyoruz. Domatesler olgun ise renk ve tat veriyorsa salça kullanmamıza gerek kalmayabilir. Semizotlarını da ekleyip, tuzunu attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekliyoruz. Yemeğimiz kısık ateşte kendi suyuyla pişerken yarım limon suyu ilave ediyoruz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatıyoruz. Sarımsaklı yoğurtla veya sade olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder