Sayfalar

18 Ocak 2011 Salı

Tavuklu Köfteli Çorba;

Gerekli Malzemeler;
300 gram kadar tavuk kalça ve göğüs eti
150 gram kadar dana kıyma
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber, nane

Hazırlanışı;
Öncelikle tavuk etini suda haşlıyoruz. Haşlanan tavuk etini soğuduktan sonra derisini çıkarıp ince ince didikliyoruz. Ayrı bir yerde kıymanın içine tuz ve karabiber ekliyerek iyice yoğurup minik köfteler yapıyoruz. Köfteleri isteğe göre sıvıyağda pişirebilir, isterseniz de fırında kızarana kadar bekletebilirsiniz. Ben fazla yağlı olmasın diye fırında pişiriyorum.
Bir tencerenin içinde 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı unu hafif sararana kadar çeviriyoruz. Kavrulan una salçayı koyduktan sonra tavuk suyunu ilave ediyoruz. Su koyulaşmaya başlayınca didiklediğimiz etleri ve fırında pişirdiğimiz köfteleri içine katıyoruz. 5-10 dakika sonra yarım limon suyu ekleyip ateşin altını söndürüyoruz. Son olarakta pulbiber, tuz ve kuru naneyi üzerine serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Hem lezzetli hemde protein açısından lezzetli bir çorba. Denemenizi tavsiye ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder