25 Ocak 2011 Salı
Pancake (Pankek);
Gerekli Malzemeler;
1 tane yumurta
8 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
bir çimdik tuz
pişirmek için tereyağ veya margarin
Hazırlanışı;
Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritiyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla köpürene kadar çırpıyoruz. Bu karışıma sırasıyla un, kabartma tozu ve tuz ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Bu sırada sütü ve erimiş tereyağını azar azar eklerken hızlıca çırpıyoruz ki yağ katılaşmasın. Karışımın akışkan ve iyi karışmış olmasına dikkat ediyoruz.
Ayrı bir yerde tavayı ısıtıp yağlıyoruz. Karışımdan bir yemek kaşığı alıp, tavaya döküyoruz. tavayı çevirerek yuvarlak olmasına dikkat ediyoruz. Pişip pişmediğini spatula yardımıyla kontrol ederek diğer yüzünü de çevirip pişiriyoruz. Karışımı bitirene kadar aynı işlemi tekrarlayıp hepsini pişiriyoruz. Sıcak sıcak reçel ile, bal ile, pekmez ile, çkokrem ile ..vb istediğiniz her çeşit tatlı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder