Gerekli Malzemeler;
8-10 adet kuru biber
8-10 adet kuru patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası (arzu edilirse)
yarım demet maydanoz
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
reyhan, tuz, pulbiber, kekik, nane
Hazırlanışı;
Öncelikle bir tencerede kaynayan tuzlu suda, kuru patlıcanları yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan patlıcanları süzerek soğumaya bırakıyoruz.
Aynı işlemi kuru biberede uyguluyoruz.
Bir tencerede kuru soğanı ve maydanozu ince doğrayıp, pirinç ve bulguru yıkayıp kıymayı, salçayı kısacası tüm iç malzemeyi ilave edip, iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ve baharatlarını istediğimiz miktarda ilave ediyoruz.
İç malzemeyi haşlamış olduğumuz biber ve patlıcanlara üzerinden 1-2 parmak boşluk bırakacak kadar doldurup, ağzını elimizle kapatarak tencereye düzgünce yerleştiriyoruz.
Dolmaların üzerine bir miktar sıvıyağ gezdirip, dolmaya gelmeyecek şekilde kenarından yarısını biraz geçecek kadar kaynar su ilave ediyoruz.
Ocağa alarak önce hızlı, kaynadıktan sonra ocağı kısıp yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu çabuk çekerse kenarından bir miktar daha sıcak su ilave ediyoruz. Pişen dolmaları arzuya yoğurtla sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder